Udskriftsindstillinger:

Pho Ga – Vietnamesisk Pho med kylling

Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 20 20 mins Tilberedningstid: 90 90 mins Tid i alt: 1 time 50 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Familievenlig
Beskrivelse

En portion passer til 3-4 personer.

Ingredienser
    Suppen
  • 1 hel kylling
  • 1,5 L vand
  • 1 spsk. løg
  • 1 spsk. ingefær (fintrevet)
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stjerneanis
  • 1 stang kanel
  • 5 nelliker (tørret)
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 2 spsk. fiskesovs
  • 2 spsk. æblecidereddike (alternativt hvidvinseddike)
  • 1 bundt koriander
  • 2 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • Toppings til servering
  • 200 g. risnudler
  • 1 chili (mellemstor)
  • 3 forårsløg
  • 120 g. bambusskud
  • 1 gulerod
  • 1 bundt koriander
  • 4 tsk. Hoisin Sauce
  • Sriracha Sauce
  • 1 lime
Fremgangsmåde
  1. Skær løgene i kvarte, riv ingefær fint og hak hvidløg fint.

  2. Steg løg, hvidløg og ingefær et par minutter i olie i en stor gryde.

  3. Kom kyllingen, stjerne anis, kanelstang, nelliker, korianderfrø, frisk koriander, æblecidereddike, fishsauce og vand i gryden og lad det simrekoge i ca.1,5 time.

  4. Efter 1,5 time sigtes suppen, således suppen er klar.

  5. Smag suppen til med sukker og kom evt. mere fishsauce heri.

  6. Kog risnudlerne efter anvisning på pakken.

  7. Klargør topping ved at skærer gulerod i mindre tern, snitte forårsløgene, hakke korianderne, finthakke chili og skære lime i både. 

  8. I en serveringsskål fordeles nudler, kylling og suppe.

    Du kan også dyppe kyllingen i hoisin- og sriracha sauce, for at tilføje lidt ekstra smag.
  9. Pynt med toppings eller server dem i skåle, så man selv kan bestemme, hvad man vil have i sin suppe

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!