Udskriftsindstillinger:

Påskekage med citron

Tilberedningsmetode
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 10 mins Tilberedningstid: 50 mins Tid i alt: 1 time
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 300 g. smør (blødt)
  • 280 g. rørsukker
  • 2 citroner (økologisk)
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 6 æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 300 g. hvedemel
  • 8 spsk. mælk (evt. vand)
  • Glasur
  • 150 g. flormelis
  • Pasteuriseret æggehvide
  • 2 dråber gul farve
  • 1 pose påskeæg (til pynt)
  • Udstyr
  • Springform Ø26
Fremgangsmåde
  1. Forvarm ovnen på 170 gr. varmluft. 

  2. Rør det bløde smør og rørsukker sammen i en skål, til du får en jævn masse.

    Hvis smøret er koldt, kan det lunes i microbølgeovnen, men pas på, at det ikke smelter.
  3. Riv skallen fra citronen i massen. I anden skål presses saften fra citronerne. Fjern kernerne og tilføj citronsaften til massen.

  4. Rør æggene i og mælk i.

  5. Bland hvedemel, bagepulver og vaniljessukker i en anden skål, og rør det derefter i massen.

  6. Læg et par stykker bagepapir i bunden af springformen, så det springformen låser bagerpapiret fast. Smør en springformen med smør.

  7. Bag citron månen ved 170 gr. varmluft i ca. 50 minutter, men hold øje med kagen efter 40 minutter.

  8. Lad kagen køle af, før du fjerner springformen og pynter den med glasur.

  9. Bland flormelis, æggehvider og gulfarve til en tyk glasur, og fordel glasuren på kagen. Hak påskeæggene og pynt kagen. 

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!