Udskriftsindstillinger:

Naanbrød

Tilberedningsmetode
Køkken
Retter ,
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 30 30 mins Hævetid: 1 1 hr Tid i alt: 1 time 30 min.
Antal personer 4
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Familievenlig
Ingredienser
  • 25 g. gær (6 g. tørgær)
  • 50 g. smør
  • 1 dl mælkeprodukt (yoghurt naturel eller creme fraiche )
  • 2 dl lunken (vand)
  • 1 spsk. sirup
  • 1 tsk. salt
  • 450 g. hvedemel
  • Olivenolie (til stegning)
  • Krydderurter (Rosmarin og oregano til pynt)
Fremgangsmåde
  1. Smelt smør og bland smør, yogurt og vand i en skål.

  2. Smuldr gæren i blandingen

  3. Tilsæt sirup og salt, og tilsæt herefter hvedemelen lidt ad gangen.

  4. Ælt dejen gerne i en røremaskine, dejen skal være lidt klistret.

  5. Lad dejen hæve i en skål i minimum 1 time, men gerne længere.

  6. Når dejen har hævet færdigt deles dejen i 4 kugler.

  7. Rul dejene ud i cirkler, så de er ca. 1 cm tykke

  8. Prik nogle mindre huller i dejen, og drys rosmarin og oregano på brødene.

  9. Varm en pande med olie, og steg brødene ca. 2-3 minutter på hver side.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!