Udskriftsindstillinger:

Myntegele

Tilberedningsmetode
Retter ,
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 10 mins Hævetid: 2 hrs Tid i alt: 2 timer 10 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 50 g. mynte (frisk)
  • 2 lime
  • 5,5 dl vand (geleringspulver)
  • 20 g. geleringspulver (Gul Melatin)
  • 350 g. sukker
  • 1 tsk. frugtfarve (grøn)
  • 1 tsk. atamon
  • Udstyr
  • 1 sylteglas (lille)
Fremgangsmåde
  1. I en gryde bringens vandet i kog.

  2. Imens rystes mynten fri for jord og limefrugterne presses for saft.

  3. I gryden med det kogende vand tilføjes myntebladene og limesaften, som koges med i fem minutter.

  4. Myntebladene sies herefter fra vandet, hvorefter geleringspulver tilsættes væsken. Sørg for at røre rundt 20-30 sekunder.

  5. Tilsæt sukker og rør massen sammen i tre til fem minutter.

  6. Rør herefter den grønne frugtfarve i, for at opnå den samme smukke farve, som den du kender i butikkerne.

  7. Sylteglassene klargøres med atamon, følg anvisningen på pakken.

  8. Hæld din gele på glas og opbevar i køleskabet.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!