Udskriftsindstillinger:

Lyserød luksus fastelavnsbolle med hindbær

Tilberedningsmetode
Køkken
Retter
Sværhedsgrad Øvet
Tid
Forberedelsestid: 45 mins Hævetid: 2 hrs Tid i alt: 2 timer 45 min.
Antal personer 10
Bedste sæson Vinter
Egenskaber Familievenlig
Ingredienser
    Vandbakkelser
  • 2,5 dl vand
  • 125 g. smør
  • 2 dl hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 5 æg
  • Vaniljecreme
  • 1 æg
  • 2,5 dl mælk
  • 2 tsk. vanijesukker
  • 1/2 dl sukker
  • 2 spsk. majsstivelse
  • Hindbær-remonce:
  • 1/2 dl hindbær (frosne)
  • 1 dl sukker
  • 50 g. marcipan
  • 50 g. smør
  • Hindbærflødeskum
  • 1/2 L piskefløde
  • 1 dl hindbær (frosne)
  • Pynt
  • Glasur (eventuel)
  • Flormelis (eventuel)
  • Krymmel (eventuel)
  • Flødeskum (eventuel)
Fremgangsmåde
    Vandbakkelser
  1. Forvarm ovnen til 200 grader alm ovn.

  2. Kom vand og smør i en gryde og varm op til smørret er smeltet og det koger.

  3. Imens vand og smør varmes op, piskes æg sammen i en anden skål

  4. Når vand og smør koger kommes alt mel i gryden på én gang mens der piskes på fuld styrke med en elmixer!

  5. Tilføj salt og sukker.

  6. Tilføj æggene lidt ad gangen, mens der piskes.

  7. Kom nu små klatter á én spsk af vandbakkelsesdejen på en bageplade med bagepapir.

  8. Bages i ovnen i ca. 35 minutter - Lad være med at åbne ovnen til de er hævet og gyldne, ellers bliver de flade som pandekager.

  9. Lad dem køle af inden brug. Imens vandbakkelserne er i ovnen og køler af kan du forberede fyldet.

  10. Vaniljecreme
  11. Mælken varmes i en gryde til 55-60 grader.

  12. Mens piskes æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker godt sammen i en anden skål.

  13. Rør nu mælken og æggeblandingen sammen i gryden og vaniljecremen varmes op, til den har den perfekte tykke konsistens.

    Husk at cremen tykner lidt når den bliver kold.
  14. Hindbær-remonce
  15. Start med at koge hindbærrene i ca. 1 min

  16. Ælt hernæst sukker og marcipan godt sammen.

  17. Tilføj smør og de opkogte hindbær.

  18. Pisk godt sammen (nemmest med en elmixer).

  19. Hindbærflødeskum
  20. Start med at koge hindbærrene i ca. 1 min.

  21. Pisk fløden til flødeskum (pas på det ikke skiller)

  22. Vend hindbærrene i flødeskummet og kom i en sprøjtepose med et tyl

  23. Saml fastelavnsbollerne
  24. Skær vandbakkelsen over.

  25. Kom 1 spsk vaniljecreme og 1 tsk hindbær-remonce i midten på bund-delen af vandbakkelserne.

  26. Sprøjt hindbærflødeskum rundt om vaniljecremen.

  27. Kom toppen af vandbakkelserne på.

  28. Pynt med flormelis, glasur, krymmel eller andet.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!