Luftige og nemme ciabattabrød uden æltning
Én portion giver 6 sandwichbrød eller 2 flutes.
Dejen hæver meget, så hvis du gerne vil lave dobbelt portion, vil vi anbefale at lave det i to seperate skåle.
Ingredienser
Udstyr
Fremgangsmåde
-
Start med at opløse gæren i vandet og ca. 1/8 af hvedemelet, og rør rundt med en gaffel.
-
Tilføj sukker, salt og olivenolie.
-
Tilføj det resterende hvedemel lidt af gang, og rør det rund med en gaffel. Dejen er meget våd, du behøver derfor kun en gaffel til at samle dejen.
-
Læg et låg eller film over røreskålen og lad dejen hæve i 2 timer. Lad gerne dejen hæve i en slukket ovn eller i en mikrobølgeovn, så dejen kan hæve uden temperaturforskelle.
-
Når dejen er færdig med at hæve, gøres en bageblade klar med bagepapir.
-
Dejen tages ud af ovnen, og ovnen tændes på 230 g alm. ovn, og put et ildfast fad med vand i bunden af ovnen.
-
Fordel 30 g (1/2 dl) hvedemel på bordet, og skub forsigtigt dejen ud på bordet, evt. med en dejskraber, så den ligger som et aflangt brød.
-
1 spsk. olie, hældes over brødet og fordeles på brødet med dejskraberen.
-
Siderne på dejen foldes, såldes først den ene side foldes ind på midten, som gentages med den anden side.
-
Med en kniv eller dejskraber af stål deles dejen i 6 dele. Når en del skæres fra, flippes det, således der kommer mel på begge sider af brødet og brødet lægges over på bagepladen, hvor du forsigtigt med fingerne kan forme/rette brødet til den ønskede form.
-
Brødene bages i ovnen i 20 minutter med vandbadet i ovnen, hvor bageplades vendes undervejs.
-
Når de 20 minutter er gået, fjernes vandbadet, og brødene bages i yderligere 5 minutter uden vandbadet.
-
Når brødene er færdige lægges de på en rist, for at brødene forbliver sprøde. Læg først brødene i en pose, når de er helt afkølet. Velbekomme!