Udskriftsindstillinger:

Koldhævede lyserøde boller

Tilberedningsmetode
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 10 10 mins Tilberedningstid: 20 20 mins Hævetid: 8 8 hrs Tid i alt: 8 timer 30 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Familievenlig
Ingredienser
  • 12 g. gær (3 g. tørgær)
  • 6 dl vand (lunkent)
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. chiafrø (kan udelades)
  • 1 spsk. hørfrø (kan udelades)
  • 1 spsk. sirup
  • 150 g. rødbede (revet)
  • 10 dl hvedemel (heraf kan du erstatte 1,5 dl med en anden ønsket meltype eller havregryn)
Fremgangsmåde
  1. Opløs gæren i vandet.

  2. Tilsæt hørfrø, chiafrø, salt, sirup/honning, revet rødbede og rør rundt.

  3. Tilsæt hvedemelen – evt. først den ønskede mel, hvis du ønsker at tilføje en anden type – dejen skal være klistret, og den vil derfor ikke slippe skeen.

  4. Stil bolledejen på køl og lad den hæve natten over eller minimum i 8 timer.

  5. Bagning
  6. Form bollerne med 2 skeer – de behøver ikke være fine runde, bare læg nogle klatter på bagepladen.

  7. Bag bollerne i en forvarmet ovn på 175 gr. i 20-22 minutter.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!