Udskriftsindstillinger:

Hyldeblomstsirup

Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 5 mins Tilberedningstid: 40 mins Tid i alt: 45 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Sommer
Egenskaber Familievenlig, Fryseregnet
Ingredienser
  • 500 ml vand
  • 500 g. sukker
  • 15 klase hyldeblomstskærme
  • 1,5 spsk. citronsyre
Fremgangsmåde
  1. Bring vandet i kog og tilsæt sukker og citronsyre.

  2. Når sukkeret er opløst sættes hyldeblomsterne ned med blomsterne i væsken og stilkene opad.

  3. Lad det simre ved svag varme i 30-40 min.

  4. Sig hyldeblomsterne fra og kom siruppen i en ren skoldet beholder og lad den afkøle inden brug (kan holde sig i ca. 14 dage på køl).

Bemærkning

Tip: Brug denne sirup til at lave en lækker drink kaldet Hugo eller brug den til en lækker dessert f.eks. pandekager.

Læs den online: https://madoglaekkerier.dk/Opskrifter/hyldeblomstsirup/

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!