Udskriftsindstillinger:

Hveder med chokolade

Tilberedningsmetode
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 30 30 mins Tilberedningstid: 36 36 mins Hævetid: 1 1 hr Tid i alt: 2 timer 6 min.
Antal personer 1
Egenskaber Familievenlig, Fryseregnet
Beskrivelse

1 portion svarer til 12 stk. 

Ingredienser
  • 25 g. gær
  • 2,5 dl mælk (+ en slat til pensling)
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme (kan udelades)
  • 100 g. smør (blødt)
  • 500 g. hvedemel
  • 100 g. chokolade
Fremgangsmåde
  1. Lun mælken til stuetemperatur.

  2. Mælken kommes i en skål og gæren smuldres heri.

  3. Æg, salt, kardemomme og sukker tilføjes og røres godt sammen.

  4. Tilføj det bløde smør, smuldre det gerne i eller tilføj det i mindre stykker.

  5. Melen tilføjes lidt efter lidt, når du har tilføjet omkring halvdelen, tilsættes chokoladen.

  6. Dejen æltes godt og kommes derefter tilbage i skålen, og lad dejen hæve tildækket i en time.

  7. Form bollerne og læg dem tæt, så de vokser sig sammen mens de hæver eller når du de bages. Lad bollerne efterhæve tildækket i 1 time.

  8. Forvarm i mens ovnen til 180 grader. varmluft eller 200 grader. alm. ovn.

  9. Pensel bollerne med mælk og bag dem i 12-15 minutter.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!