Udskriftsindstillinger:

Hurtigt grydebrød

Tilberedningsmetode
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 15 15 mins Tilberedningstid: 65 65 mins Hævetid: 1 1 hr Tid i alt: 2 timer 20 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Familievenlig
Ingredienser
  • 25 g. gær
  • 6 dl vand
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. honning
  • 4 dl fuldkornshvedemel
  • 6 dl hvedemel
  • 1/2 dl solsikkekerner (kan udelades)
Fremgangsmåde
  1. Gær og vand røres sammen.

  2. Tilsæt salt og honning. 

  3. Bland fuldkorn- og hvedemel sammen i en skål og tilsæt lidt efter lidt.

    Dejen skal være våd.
  4. Stil dejen til hævning tildækket i 1 time.

  5. Varm ovnen op til 250 grader og kom støbejernsgryden herind i ca. 20 minutter, så den er gennemvarmet.

    Dette gør at brødet nemmere kan komme ud af gryden efter bagning
  6. Tag gryden ud af ovnen, kom evt. solsikkekerner i bunden og hæld dejen oveni.

  7. Bag brødet ved 250 grader i 30 minutter, og skru herefter ned til 210 grader og bag brødet i yderligere 15 minutter. 

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!