Udskriftsindstillinger:

Hokkaido frikadeller

Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 15 15 mins Tilberedningstid: 10 10 mins Hævetid: 30 30 mins Tid i alt: 55 min.
Antal personer 10
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 400 g. hokkaido
  • 2 æg
  • 6 fed hvidløg
  • 4 tsk. timian
  • 2 tsk. rosmarin
  • 1, dl havregryn
  • 1,5 dl hvedemel
  • Salt
  • Peber
  • 2 tsk. chiliflager (kan udelades)
Fremgangsmåde
  1.  Start med at halvere og udhule din hokkaido.

  2. Skræl hokkaidoen og riv den på et mellemgroft rivejern, kom det i en røreskål.

  3. Hvidløg rives på et fint rivejern, og tilføjes til skålen, hvor det blandes godt sammen med hokkaidoen.

  4. Tilføj rosmarin, timian, kartoffelmel, havregryn, hvedemel og æg, og rør eller pisk det godt sammen.

  5. Kom farsen på køl i minimum 30 min.

  6. Varm en pande med olie til middelhøj varmen.

  7. Form frikadellerne med en ske, hvis dejen ikke er fast, kan du tilføje mere hvedemel.

  8. Steg frikadellerne på panden til de bliver sprøde og faste.

    Du kan også bage dem i oven ved 200 grader alm. ovn. Lav små klatter af frikadeller på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 40 minutter.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!