Udskriftsindstillinger:

Gløgg

Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 10 10 mins Tilberedningstid: 20 20 mins Tid i alt: 30 min.
Antal personer 6
Bedste sæson Vinter
Egenskaber Alkohol
Ingredienser
  • 1 flaske rødvin
  • 4 cl rom
  • 4 cl snaps (smagsneutral, kan udelades)
  • 3 spsk. brun farin
  • 1 appelsin (usprøjtet)
  • 1 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 12 peberkorn
  • 6 nelliker
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • Mandelsplinter
  • Rosin
Fremgangsmåde
  1. Kom saften fra appelsinen i en gryde og skær appelsinen med skræl i både og kom dem ligeledes i gryden.

  2. Tilsæt rom, snaps, brunfarin, stjerneanis, kanelstang, peberkorn, nelliker og kardemomme til gryden og lad det koge op.

  3. Tilsæt rødvin og lad det simre i ca. 20 min. Det må ikke koge, men skal være omkring 70 gr. 

  4. Server med mandelsplitter og rosin.

Bemærkning

Tip: Lad den stå og trækker yderligere i nogle timer eller overnatten for ekstra smag. Nyd den med lækre hjemmelavede æbleskiver.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!