Udskriftsindstillinger:

Fødselsdagsboller – Bamseboller

Tilberedningsmetode
Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 15 15 mins Tilberedningstid: 20 20 mins Hævetid: 90 90 mins Tid i alt: 2 timer 5 min.
Antal personer 1
Egenskaber Familievenlig, Fryseregnet
Beskrivelse

1 portion svarer til 12 stk.

Ingredienser
  • 3 dl mælk
  • 25 g. gær
  • 1 tsk. sukker
  • 100 g. smør (blødt)
  • 1/2 tsk. kardemome
  • 500 g. hvedemel
  • 1 æg (til pensling)
Fremgangsmåde
  1. Lun mælken i en gryde til ca. 25 grader (fingervarmt - pas på det ikke bliver for varmt)

  2. Gæren opløses i mælken.

  3. Tilsæt sukker til mælken

  4. Herefter skæres smørret i tern og tilsættes sammen med salt og kardemomme

  5. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt godt i ca. 5-10 min.

    Brug gerne en røremaskine
  6. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time til den er ca. dobbelt størrelse

  7. Form bollerne og placer dem på en bageplade med bagepapir

  8. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 30 min.

  9. Pensl bollerne med et sammenpisket æg

  10. Bages ved 200 grader alm ovn i ca. 12-15 min.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!