Udskriftsindstillinger:

Fastelavnsboller med remonce og creme

Tilberedningsmetode
Køkken
Retter
Sværhedsgrad Øvet
Tid
Forberedelsestid: 40 40 mins Hævetid: 2 2 hrs Tid i alt: 2 timer 40 min.
Antal personer 14
Bedste sæson Vinter
Egenskaber Familievenlig
Ingredienser
  • 100 g. smør
  • 1,5 dl mælk
  • 25 g. gær
  • 2 æg
  • 1 dl sukker
  • 4,5 dl hvedemel
  • 1,5 dl grahamsmel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • Salt
  • Vaniljecreme
  • 1 æg
  • 2,5 dl mælk
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 dl sukker
  • 2 spsk. majsstivelse
  • Remonce
  • 1/2 dl hindbær (frosne)
  • 1 dl sukker
  • 50 g. marcipan
  • 50 g. smør
Fremgangsmåde
    Lav bolledejen
  1. Find en gryde frem og lun mælken heri

  2. Rør nu smør heri, og når det er smeltet, samt blandingen er kølet lidt af tilsættes gær

  3. Bland æg, grahamsmel, vanilje, sukker, salt og kardemomme i dejen

  4. Tilsæt lidt efter lidt hvedemel og ælt dejen godt (brug evt. en røremaskine)

  5. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Mens dejen hæver kan du lave vaniljecreme og hindbær-remoncen.

  6. Vaniljecreme
  7. Mælken varmes i en gryde til 55-60 grader.

  8. Mens piskes æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker godt sammen i en anden skål.

  9. Rør nu mælken og æggeblandingen sammen i gryden og vaniljecremen varmes nu op, til den har den perfekte tykke konsistens. 

    Tip: Husk at cremen tykner lidt når den bliver kold.
  10. Hindbær-remonce
  11. Start med at koge hindbærrene i ca. 1 min

  12. Ælt hernæst sukker og marcipan godt sammen

  13. Tilføj smør og de opkogte hindbær

  14. Pisk godt sammen (nemmest med en elmixer)

  15. Bolledej fortsættelse
  16. Rul dejen ud i en firkant som er ca. 1/2 cm tyk og skær nu firkanter på ca. 12×12 cm.

  17. På hver af firkanterne tilføjer du 1 spsk. vaniljecreme og 1 tsk. remonce.

  18. Hvert hjørne foldes nu ind over fyldet og sørg for af samlingerne er klemt godt sammen, således fyldet ikke løber ud.

  19. Lad fastelavnsbollerne efterhæve tildækket i ca. en halv time.

  20. Pensel dem med mælk og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn i ca. 15 min.

  21. Lad dem køle af og pynt med glasur.

Bemærkning

Tip: Du kan også fylde fastelavnsbollerne med nutella eller marmelade

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!