Udskriftsindstillinger:

De bedste sundere koldhævede boller – som er nemme at lave!

Tilberedningsmetode
Retter ,
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 10 10 mins Tilberedningstid: 20 20 mins Hævetid: 8 8 hrs Tid i alt: 8 timer 30 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Familievenlig, Fryseregnet
Beskrivelse

Én portion svarer til ca. 16 boller

Ingredienser
  • 12 g. gær (1/4 af en pakke)
  • 6 dl vand (lunkent)
  • 1 spsk. chiafrø (kan udelades)
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sirup (evt. honning)
  • 1,5 dl fuldkornshvedesmel (eller anden grov mel, kan erstattet med hvedemel)
  • 1,5 dl havregryn
  • 6,5 dl hvedemel
  • 1 spsk. kerner (tilføj evt. diverse frø og kerner, såsom hørfrø eller solsikkekerner.)
Fremgangsmåde
    Aftenen før
  1. Opløs gæren i vandet.

  2. Tilsæt diverse kerne, chiafrø, salt, sirup/honning og rør rundt.

  3. Tilsæt derefter fuldkornshvedemel/groftmel og havregryn.

  4. Tilsæt nu det hvedemelen- tilføj først durum hvedemelen - dejen skal være klistret, og den vil derfor ikke slippe skeen.

  5. Stil bolledejen på køl og lad den hæve natten over eller minimum i 8 timer.

  6. Dagen efter
  7. Forvarm ovnen på 175 gr varmluft og form bollerne med 2 skeer - de behøver ikke være fine runde, bare læg nogle klatter på bagepladen.

  8. Bag bollerne i en forvarmet ovn på 175 gr varmluft. i 20-22 minutter.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!