Udskriftsindstillinger:

Cottage Pie

Tilberedningsmetode
Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 45 45 mins Tilberedningstid: 30 30 mins Tid i alt: 1 time 15 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Familievenlig, Fryseregnet
Ingredienser
    Kødsovs
  • 500 g. oksefars
  • 500 ml oksefond
  • 2 gulerødder
  • 1 løg (stort)
  • 2 fed hvidløg
  • 150 g. champignon
  • 3 spsk. worcestershire sauce
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 tsk. timian (tørret)
  • 1 tsk. rosmarin (tørret)
  • 1 stk. lauerbærblad
  • Olivenolie (til stegning)
  • Salt
  • Peber
  • Kartoffelmos
  • 2 kg. kartofler
  • 100 g. smør
  • 1,5 dl mælk (eller mere, alt efter den ønskede konsistens)
  • Salt
  • Topping
  • 100 g. cheddar (revet)
Fremgangsmåde
    Kødsovs
  1. Skær løg og gulerødder i fine tern, hak champignon meget fint og pres hvidløg.

  2. Steg grønsagerne i olivenolie ved middel-høj varme indtil de bliver bløde. 

  3. Tilføj fars og brun kødet.

  4. Tilføj herefter oksefond, worcestershire sauce, tomatpuré, timian, rosmarin, lauerbærblad samt salt og peber, og lade det simre i 30-45 minutter. Jævn herefter sovsen til den ønskede konsistens

    Imens sovsen simrer kan du med fordel skrælle og koge kartofler.
  5. Kartoffelmos
  6. Skræl kartoflerne og kog dem i ca. 20-30 minutter til de er møre.

  7. Pres kartoflerne i en kartoffelpresser, og tilføj smør og mælk indtil du opnår den ønskede konsistens, smag til med salt.

  8. Cottage pie
  9. I et ildfast fad tilføjes et lag kødsovs i bunden, efterfulgt af et lag kartoffelmos. Top med revet ost. 

  10. Bag tærten i ovnen ved 200 gr. alm ovn i 30-45 minutter.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!