Udskriftsindstillinger:

Chilisovs

Tilberedningsmetode
Køkken
Sværhedsgrad Begynder
Antal personer 1
Bedste sæson Sommer
Egenskaber Fryseregnet, Stærk
Ingredienser
  • 1 dl olivenolie
  • 1 håndfuld chili (friske)
  • 3 dl rødvin
  • 2 spsk. salt
  • 6 spsk.
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 spsk. koncentreret tomatpasta
  • 1 tsk. atamon (kan udelades)
Fremgangsmåde
  1. Fjern stilk og kerner fra chilierne og kom dem i en gryde. 

  2. Tilføj olie og rødvin, så det nogenlunde dækker chilierne.

    Hvis det ikke dækker chilierne, skal du gange opskriften op, indtil det dækkerchilierne.
  3. Lad massen koge i ca. 15 minutter. 

  4. Blend massen og tilføj salt, sukker, rørsukker, citron og koncentreret tomat. Massen koges yderligere i et par minutter eller indtil du har den ønskede konsistens - smag sovsen til imens.

  5. Skold syltetøjsglas med kogende vand og atamon, og hæld chilisovsen på glas. Lad chilisovsen køle af og opbevar på køl.

    Atamon forlænger holdbarheden, men kan udelades.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!