Udskriftsindstillinger:

Chana Masala

Tilberedningsmetode
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 30 mins Tid i alt: 30 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Familievenlig, Fryseregnet
Beskrivelse

Én portion svarer til 4 personer. 

Ingredienser
  • 3 dl ris (Ris til 4 perosner)
  • 2 dåse kikærter (ca. 800 gram)
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 chili
  • 2 tsk. koriander
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. graham masala
  • 1 grønsagsbouillon
  • 2 dl vand
  • 100 ml tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk (lille, ca. 165 ml. Kan udelades)
  • Salt
Fremgangsmåde
  1. Snit løgene i tern, riv ingefæren, og hak chili og hvidløg fint.

  2. Steg løgene i en gryde på medium varme ca. 3-4 min. 

  3. Tilsæt herefter ingefær, chili og hvidløg.

  4. Tilsæt herefter alle krydderierne og svits det på panden.

  5. Tilsæt vand, tomatpasta, hakkede tomater og kokosmælk og giv det et kort opkog. 

    Kokosmælk er ikke nødvendigt, men gør retten lidt ekstra lækker og cremet.
  6. Tilsidst tilføjes kikærterne - hvis du bruger dem på dåse, så husk at skylle dem - Lad nu retten simre i 15 minutter.

    Mens retten simre, koges risene efter anvisningen på pakken.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!