Udskriftsindstillinger:

Birria tacos

Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 1 1 hr Tilberedningstid: 5 5 hrs Tid i alt: 6 timer
Antal personer 8
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Fryseregnet
Beskrivelse

Disse lækre tacos tager en del tid at forbedre, men du kan sagtens lave kødet dagen før eller fryse det ned, indtil du skal bruge det.

Ingredienser
    Birria-sauce
  • 3 stk. ancho chil (tørret, uden top og kerner)
  • 3 stk. guajillo chili (tørret, uden top og kerner)
  • 3 stk. de arbol chili (tørret, uden top og kerner)
  • 1 dl tomatpure
  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 6 tomater
  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. spidskommen
  • 3 stk. laurbærblade
  • 2 tsk. æblecidereddike
  • 6 dl hønsefond
  • Salt
  • Kød
  • 2 kilogram nakkefilet af gris
  • Salt
  • Peber
  • Vand (evt.)
  • Tilbehør
  • 2 løg
  • 2 lime
  • 1 håndfuld friske koriander
  • Bløde tacos
Fremgangsmåde
    Birria-sauce
  1. Start med at klargøre chilierne ved at fjerne toppen og kernerne.

  2. Skær løg ud i fine tern og hak hvidløg fint.

  3. Skær tomaterne ud i mindre stykker.

  4. I en lille skål tilføjes alle de tørrede krydderier.

  5. I en stor gryde ristes chillierne ved medium varme i 2-3 minutter i olie.

  6. Tilsæt nu løg, hvidløg og alle de tørrede krydderier i gryden, og rist yderligere i 2-3 minutter ved medium varme.

  7. Herefter tilsættes tomaterne, tomatpure, fond og æbleeddike, som skal stå og simre i 15-20 minutter til tomaterne er møre.

  8. Fjern laurbærbladene fra gryden og blend sovsen til den er helt glat.

  9. Pres væsken gennem en sigte så den bliver helt glat. Kom herefter sovsen tilbage i en stor gryde, og smag til med salt.

  10. Kød
  11. Start med at pudse nakkefilen af for det værste fedt.

  12. Skær nakkefilen ud i store stykker – omkring 8 lige store stykker.

  13. Krydr kødet grundigt med salt og peber på alle sider.

  14. Brun kødet af på en pande ved hård varme på hver side.

  15. Kom kødet i sovsen, og tilføj vand til kødet er dækket. Lad det stå og småsimre i 4-5 timer til kødet er mørt.

  16. Tag kødet op af sovsen og læg det i et fad, og træk kødet fra hinanden.

  17. Tilbehør
  18. Skær løgene i små tern og bland det med finthakket koriander.

  19. Skær limene i både.

  20. Servering
  21. Dyp en blød taco i sovsen, kom kødet heri og fold den på midten. Gentag dette med de andre tacos og steg dem på en pande ved middelhøj varme.

  22. Server dine tacos med løg/koriander blandingen, lime samt en lille skål med sovs.

Bemærkning

Du kan sagtens fryse kødet ned, men husk at fryse rigeligt af sovsen med - så bliver kødet ligeså lækkert, når det skal servere det igen.

Søgeord: Taco, pulled pork

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!