Udskriftsindstillinger:

Bao – dampede boller

Tilberedningsmetode
Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 15 mins Tilberedningstid: 25 mins Hævetid: 2 hrs Tid i alt: 2 timer 40 min.
Antal personer 1
Egenskaber Familievenlig
Beskrivelse

En portion svarer til ca. 8 stk. 

Ingredienser
  • 2 dl vand
  • 25 g. gær
  • 50 g. smør (smeltet)
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 7 dl hvedemel
  • 2 spsk. Olie
  • Udstyr
  • Asiatisk dampkoger (alternativt si)
Fremgangsmåde
  1. Gæren røres ud i vandet.

  2. Tilsæt smeltet smør, sukker og salt og rør godt.

  3. Tilføj nu hvedemel lidt efter lidt og rør godt til dejen er glat.

  4. Lad dejen hæve tildækket i 1,5 time (alternativt brug 1/4 gær og lad dejen hæve natten over).

  5. Del dejen i 8 stykker.

  6. Rul stykkerne til runde flade boller.

  7. Pensl de flade boller med olie og fold dem halvt over (med den olierede side mod midten),

  8. Lad bollerne hæve tildækket i ca. 30 minutter.

  9. Lav din asiatiske dampkoger/sigte klar - Kom bagepapir i bunde, hvori du har prikket en masse små huller.

  10. Sæt din dampkoger (eller sigte med låg på) over en gryde med kogende vand.

  11. Kom dine boller herpå og damp dem i 20-25 minutter.

Bemærkning

Tip: Kan nydes med en masse lækre grøntsager og kød, som f.eks. peberfrugt, avokado, agurk, gulerødder, koriander, kylling og meget andet.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!