Crème brûlée
Ingredienser
Udstyr
Fremgangsmåde
-
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud (gem vaniljestangen). Bland vaniljekornene sammen ca. en tsk. af rørsukkeret.
-
I en røreskål piskes resten af rørsukker og æggeblommer sammen til en luftig masse.
-
I en lille gryde varmes fløden, vaniljesukkeret og vaniljestangen i indtil det når en temperatur på 88 gr.
-
Tag vaniljestangen op og hæld grydens indhold i en tynd stråle i æggemassen, samtidig med at massen piskes.
-
Massen hældes tilbage i den lille gryde og varmes op til en temperatur på 80 grader, imens der piskes med til et piskeris.
-
Sæt massen på køl og lad det køle af til omkring stuetemperatur.
-
Fjern det øverste lag skum med en ske og fordel massen i de små ildfaste skåle.
-
Bag crème brûléerne i ovnen ved 110 grader alm. ovn i ca. 70 minutter (hold øje med dem undervej). De er færdige, når cremen har "sat sig" og dermed kun giver let efter ved tryk.
-
Lad dem afkøle i mindst 3 timer i køleskabet, men gerne natten over.
Karamellåg
-
Drys et tyndt jævnt lag sukker på crème brûléerne og brænd sukkeret med en gasbrænder - pas på ikke holde flammen det samme sted i længere tid, men bevæg flammen jævnt over sukkeret.