
Pers: 2-3 · Arbejdstid: 30 min. · Tid i alt: 24 timer · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Kød og marinade
- 1 Flanksteak
- 1 dl whisky
- 2 spsk. brun farin
- 1 spsk. paprika
- 1 tsk. chilipulver
- 1/2 dl ketchup
- Salt og peber
Tilbehør
- 250 g cherrytomater
- 250 g champignon
- 10 blade frisk basilikum
- 2 fed hvidløg
- Olie
- 50 g. revet mozzarella (cheddar kan også bruges).
- 2 stk. majskolber
- 250 g pasta – vi brugte tagliatelle
- 75 g pesto
Fremgangsmåde
Start med at marinere flanksteaken, og klargør i ventetiden resten af tilbehøret.
Flanksteak:
- Flanksteaken lægges i en pose, tilføj herefter whisky, brun farin, paprika, chilipulver, ketchup og salt og peber, og sørg for at fordele kryderierne på kødet.
- Lad flanksteaken ligge i blandingen i minimum 30 minutter, men gerne længere.
- Flanksteaken kan tilberedes på grille eller på panden, den skal ikke have så lang tid, ellers bliver den tør og ikke særlig spændende.
– På grillen grilles den 4 minutter på hver side.
– På panden steges den i 5 minutter på hver side. - Pak herefter flanksteaken ind i sølvpapir og lade den hvile i 10-15 min.
Champignon-tomat
- Halver tomater
- Skær champignonerne ud i kvarte
- Hak basilikum og hvidløg fint
- I en skål blandes tomater, champignoner, basilikum, hvidløg og lidt olie.
- Steg blandingen på en pande, eller i put det i en grilbakke steg det på grillen. Steg blandingen indtil champignonerne er blevet brune og bløde. Når blandingener ved at være færdigstegt tilføjes lidt ost på toppen
Majskolber
- Rens majskoblen fra blade og tråde
- Skær en smule af den spidse ende af.
- Bring en gryde med vand i kog.
- Kog majskolberne i
- Kom herefter majskoblerne på grillen eller panden i 5 minutter. Vend dem undervejs.
Pasta-pesto
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken
- Hæld vandet fra pastaen, og lad dryppe af.
- Bland hefter pestoen og pastaen sammen, herefter er det klar til servering.
Velbekomme!