Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater & tilbehør
    • Spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Bagværk
    • Smoothies, Juices & andre drikkevarer
    • Lækkerier
  • Vegetarisk
    • Vegetarisk om morgnen
    • Vegetarisk til frokost
    • Vegetarisk til aften
    • Vegetariske salater & tilbehør
    • Vegetariske spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Vegetarisk bagværk
    • Vegetariske lækkerier
  • Vegansk
    • Vegansk om morgnen
    • Vegansk til frokost
    • Veganske til aften
    • Veganske salter & tilbehør
    • Vegansk bagværk
    • Veganske spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Veganske lækkerier
  • Inspiration
    • Højtider og helligdage
    • Vegetariske og veganske højtider og helligdage
    • Gæstemiddag
    • Rejseguide
  • Råvare indeks
  • Om os
    • Cookie- og privatlivspolitik
Æg, Aquafaba, Citron, Dijon Sennep, Hvidløg, Opskrifter, Spreads, pålæg & andet tilbehør, Vegansk, Veganske spreads, pålæg & andet tilbehør, Vegetarisk, Vegetariske spreads, pålæg & andet tilbehør

Vegansk Mayonnaise

Tid: ca 15 min   ·   Sværhedsgrad: Nem

Hvem elsker ikke mayo? Og det nok en af de svære ting at undvære, hvis man vælger at leve plantebaseret, men det behøver du faktisk slet ikke! Man kan nemlig nemt selv lave sin egen plantebaserede mayonnaise, der ligger utroligt tæt op ad den rigtige!

  • For at lave mayonnaisen skal du bruge aquafaba, som nok bedre er kendt som vandet fra kikærter, der altid bare bliver hældt ud, men ikke mere! Aquafaba er også kendt som vegansk “æg“, så gem vandet, når du åbner en dåse kikærter fremover.

Det skal du bruge:

  • 200 ml solsikkeolie
  • 4 spsk kikærtevand (aquafaba)
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • En smule salt og en knivspids peber

Sådan gør du:

Put kikærtevandet, dijonsennep, citron, hvidløg, salt og peber i en skål og blend det med en stavblender. Tilsæt herefter olie lidt af gangen, men du blender der med stavblenderen eller pisker det med din håndmixer til den får den rette konsistens, dette kan godt tage lidt tid.

Opbevar mayonnaisen på køl.

OBS: Hvis du ikke kan få blandingen til at blive tyk, så prøv at stil den på køl nogle timer, og piske den derefter igen – Det virkede for mig, da min mayo ikke ville tykne!

Håber i synes om den!

Opskriften på de syltede rødløg, der ses på billede, kan findes her.

Indlægsnavigation

Rødbedehummus uden Tahin
Banankage

1 comment

  • Dijonnaise – sennepsmayonaise – Mad & Lækkerier
    14. august 2020

    […] Ønsker du den vegansk, så prøv at lave vores veganske mayo (her) […]

    Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære Opskrifter

  • AftensmadAppetizerBaconOpskrifterPurløgSkinke

    Kanapé – Mini toast med skinke-bacon fyld

  • AftensmadBroccoliChampignonCherrytomaterFlødeHvidløgLøgMælkOpskrifterParmasanRevet mozzarellaSquashVegetariskVegetarisk til aften

    Nem pastaret m. grønsager og osteflødesovs

  • AubergineFrokostLøgNellikerOpskrifterSennepSirupSpreads, pålæg & andet tilbehørVeganer til højtiderVeganskVegansk frokostVegansk julVegansk påskeVegetar til højtiderVegetariskVegetarisk JulVegetarisk PåskeVegetarisk til frokostVegetariske spreads, pålæg & andet tilbehør

    Karrymarinerede Auberginer – Vegansk Karry”sild”

  • BlåbærChiafrøCitronHavregrynMælkMorgenmadOpskrifterPlantemælkSirupVaniljesukkerVeganskVegansk om morgnenVegetariskVegetarisk om morgnen

    Chia-havregrød

  • BagværkChiafrøFuldkornshvedemelGærHavregrynHonningHvedemelMorgenmadOpskrifterSirupVegansk bagværkVegansk om morgnenVegetarisk bagværkVegetarisk om morgnen

    De bedste koldhævede boller – og super nemme at lave

  • Opskrifter267 Post(s)
  • mail
  • instagram
  • facebook
  • youtube
  • pinterest
  • Vegetarisk159 Post(s)
  • Vegansk95 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2020 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik