
Antal: 4 personer Tid: ca. 40 min Sværhedsgrad: Nem
Har du også lyst til at skifte kødet ud med grøntsager engang imellem, så er denne veganske lasagne et hit!
Det skal du bruge:
- 400 g champignon
- 3-4 gulerødder
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse tomatpuré (140g)
- 2 spsk sukker
- 2 tsk. basilikum
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. timian
- 1 dl grøntsagsboullion
- Lasagneplader
Bechamelsauce:
- 25 g naturlig smørbart
- 3 spsk hvedemel
- 5 dl plantemælk
- Salt og peber
- Lidt revet muskatnød
Sådan gør du:
- Hak champignon i en foodprocessor til det er helt finthakket og kom dem over i en gryde og varm dem til væsken er fordampet (ca. 10 min)
- Hak imens gulerødder løg og hvidløg i foodprocessoren, så de får samme finhakkede struktur som champignonerne, og tilføj så dem til gryden.
- Kom hakkede tomater, tomatpuré, sukker, krydderier og boullion heri og lad det simre lidt.
Bechamelsaucen:
- Smelt smørret i en gryde.
- Rør melet heri.
- Tilsæt plantemælken lidt ad gangen og pisk godt.
- Efter et par minutter smages saucen til med salt peber og muskatnød.
Saml lasagnen og bag den i ovnen i 20-30 minutter ved 200 grader alm ovn.