Den veganske verden kan være svær at navigere i, og noget af det mange har svært ved at lægge fra sig er æg og mejeriprodukter. For at gøre skridtet lidt nemmere, har vi samlet i oversigt over de mest almindelig og brugte erstatninger for æg. Det kan også være, at du allerede er godt i gang med den plantebaseret livstil, men stadig væk er åben for eventuelle nye tips og trick

Chiaæg
Chiaæg er helt klar også en af dem, jeg bruger ofte, da jeg synes den er en af de nemmeste at gå til. Derudover så er chiafrø jo en superfood, som både giver en mættende fornemmelse og har et højt indhold af omega-3-fedtsyrer!
Det skal du bruge for at lave det, der svarer til 1 æg:
- 1 spsk. chiafrø
- 3 spsk. vand
Lad massen stå og trække i 15 min, før du bruger det.
Hørfrøslim eller hørfrøsæg
Hørfrøslim er især godt til at binde sammen.
Det skal du bruge for at lave det, der svarer til 1 æg:
- 1 spsk hørfrø, du kan man fordel bruge knuste hørfrø
- 3 spsk vand
Først og fremmest skal du morte eller blende dine hørfrø, derfor kan du som sagt med fordel benytte dig af knuste hørfrø. De knuste hørfrø skal derefter blandes med vandet, og lad derefter massen stå og trække i 15 min, før du bruger den.
Banan
Ja du så rigtigt, banan kan også bruges til at binde sammen, og egner sig især godt til kager og søde sager.
For at lave det, der svarer til 1 æg, skal du mose 1/2 banan.
Aquafaba, vandet fra kikærter
Aquafaba kan du bruges som æggehvider, og kan altså bruges, når du ønsker en luftig masse. SÅ husk altid gemme vandet fra dine kikærter, når du køber dem forkogte.
- 3 spsk. aquafaba