
Antal: 12 stk · Arbejdstid: ca 30 min · Tid i alt: 3 timer · Sværhedsgrad: Nem
Det skal du bruge:
- 25 g gær
- 2,5 mælk + en slat til pensling
- 2 æg
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- Evt. 1 tsk. kardemomme
- 100 g. blødt smør
- ca. 500 g. hvedemel (9 dl)
Sådan gør du:
- Lun mælken, så den bliver stuetemperatur
- Mælken kommes i en skål, gæren smuldres deri og røres sammen.
- De 2 æg, salt, kardemomme og sukker tilføjes, og røres godt sammen.
- Nu tilføjes det blødesmør, smuldre det gerne i, eller tilføj det i mindre stykker.
- Melen tilføjes lidt efter lidt.
- Dejen æltes godt, og kommes derefter tilbage i skålen.
- Lad dejen hæve tildækket i en time.
- Form nu bollerne og læg dem tæt, så de vokser sig sammen mens de hæver eller når du de bages.
- Lad bollerne efterhæve tildækket i 1 time.
– Forvarm i mens ovnen til 180 gr. varmluft eller 200 gr. alm. ovn. - Pensel bollerne med mælk og bag dem i 12-15 minutter.
Velbekomme!