
Antal: Et stort fad · Arbejdstid: 30 min. · Tid i alt: 2,5 time · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 400g tun
- 1 løg
- Saften fra én citron
- 2 dl creme fraiche
- 4 blade husblas
- 2 dl piskefløde
- 1 bundt dild
- Salt og peber
Server med finthakket rødløg og peberfrugt.
Fremgangsmåde
- Blødgør husblassen i koldt vand
- Hak løg og dild fint.
- Si vandet fra tunen fra og skil tunen fra hinanden ved at mose det med en gaffel, så du ikke har nogle klumper.
- I en skål piskes flødeskum
- I en anden skål blandes tun, løg, dild, creme fraiche og saften fra én citron med en elpisker.
- Smelt husblassen ved at komme det i en kop og hæld et par spiseskefulde kogende vand i, og rør rundt til at husblassen er smeltet.
- I en tynd stråle hældes husblasten i tunmoussen mens den piskes.
- Til sidst vendes flødeskummet forsigtigt i tunmoussen.
- Kom tunmoussen i et fad og lad den stivne på køl i minimum to timer.