
Antal: 25-30 stk · Arbejdstid: 30 min · Tid: ca 2 timer · Sværhedsgrad: Nem
Nogen gange kan madpakken godt gå hen og blive lidt kedelig, derfor er det fint en gang i mellem at pifte den lidt op!
Det skal du bruge:
- 50 g gær
- 3 dl vand
- 2 dl neutral yogurt
- 25 g smør
- 2 spsk sirup
- 1/2 tsk salt
- 1/5 dl chiafrø
- 1/2 dl hørfrø
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl fuldkornshvedemel
- 7-8 dl hvedemel
- evt. ketchup
Sådan gør du:
- Rør gæret ud i vandet.
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt det sammen med yoghurt.
- Tilsæt herefter sirup, salt, chiafrø og hørfrø.
- Nu tilsættes havregryn og fuldkornshvedemel, og herefter tilsættes hvedemelen lidt efter lidt, og ælt dejen sammen.
- Lad dejen hæve 1 time tildækket.
Når dejen er færdig med at hæve tændes ovnene på 200 gr varmluft.
Dejen deles i 3 dele, rulles ud i en firkant. Skær trekanter ud af dejen, som passer med den størrelse pølse du ønsker. Jeg skar dejene over på midten først, hvilket jeg synes hjalp med at skære trekanterne ud.
Skær pølserne over i 2 dele, Put evt. ketchup på dejen, og herefter rulles dejen om pølserne.
Bag pølsehornene i 200 gr. varmluft i 20 min.
Velbekomme!
ps. Lav evt. boller af det resterende dej.