Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
    • Drikkevarer
  • Vegetarisk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Vegansk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Andet
    • Om os
    • Rejseguide
    • Cookie- og privatlivspolitik
  • Råvare indeks

Spøgelsesflødeboller med citronsmag (halloween edition)

Antal: 12 stk ·  Arbejdstid: 90 min. ·   Tid i alt: 120 min · Sværhedsgrad: Middel

Ingredienser

Bund:

  • 10-12 flødeboller bunde eller mariekiks

eller marcipanbunde

  • 150 g marcipan
  • lidt flormelis

Skum:

  • 75 g glukose sirup
  • 40 g citronsaft
  • 155 g sukker
  • 50 g vand
  • 90 g æggehvider
  • 15 g sukker

Overtræk:

  • 250 g chokolade
  • 40 g kakaosmør
  • 20 g mørk chokolade

Andet:

  • Sprøjtepose
  • Stjernetyl
  • Røremaskine eller elpisker

Fremgangsmåde

Hvis du vil lave marcipanbunde:

  1. Rul marcipanen ud i en tykkelse på omkring 3 mm på lidt flormelis, så det ikke klistrer fast
  2. Find en passende udstikker (kan være et glas) stik dine flødebolle bunde ud
  3. Bag dine bunde i ca. 5 minutter ved 250 grader varmluft

Skum:

  1. Varm glukosesirup, citronsaft, sukker og vand op i en gryde til en temperatur på 117 grader (Dette er meget vigtigt for at skummet kan holde)
  2. Imens piskes æggehvider med de resterende 15 g sukker til det er skummende (Nemmest i en røremaskine)
  3. Når sukkerlagen har nået temperaturen, så hældes denne i en tynd stråle ned i æggehviderne, mens disse stadig piskes
  4. Lad skummet piske i ca. 10 minutter – til skålen begynder at blive kold og skummet fast

Overtræk:

  1. Smelt chokoladen i vandbad eller i mikroovn, Hvid chokolade skal have en temperatur på 29-30 grader (Pas på med ikke at lave det for varmt!)
    • Vandbad: I en gryde tilsættes vand, så en skål kan stå på bunden, uden der kommer vand i. Vandes varmes og skålen med chokolade sættes i, når vandet er varm. Det behøver ikke koge, da chokoladen nok skal smelte ved varmt vand.
    • Mikroovnen: Chokoladen varmes i et glas. Hold øje med chokoladen og rør rundt i massen med 15 sekunders mellemrum indtil chokoladen er smeltet.. Bruger du kakaosmør i knappeform, så kan de med fordel smeltes sammen med chokoladen i mikrobølgeovnen
  2. Kom chokolade og kakaosmør i et glas eller skål, hvori du har mulighed for at dyppe dine flødeboller (også uden at de rammer bunden)

Saml flødebollen

  1. Kom skummet i en sprøjte pose med en mellemstor stjernetyl og sprøjt skummet ud på dine bunde. Pas på med at lave dem for tynde, da skummet vil falde af. Det er bedre at lave dem lidt “tykke”, da de er nemmere at dyppe i chokoladen.
  2. Nu er du klar til at dyppe dine flødeboller i chokoladen i glasset. Vend flødebollen på hovedet og dyp dem i chokoladen. Lad så meget af chokoladen dryppe af (selvfølgelig afhængig af hvor tyk chokolade du kan lide)
  3. Lad dine flødeboller tørre.
  4. Når den hvide chokolade er tør, smeltes den mørke chokolade.
  5. På dine flødeboller laves øjne og mund, så det ligner spøgelser. Brug evt. en teske til at lave motiverne.
  6. Lad dine flødeboller tørre og opbevar på køl

Indlægsnavigation

Humus med Harissa
Snaps med chili og rosmarin

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Opskrifter302 Post(s)
  • Vegetarisk178 Post(s)
  • Vegansk100 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2021 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik