
Pers: 4 · Arbejdstid: 25 min. · Tid i alt: 25 min · Sværhedsgrad: Mellem
Ingredienser
- 400g tørret spaghetti
- 250g pancetta (almindeligt bacon kan også benyttes)
- 5 æggeblommer
- 80g parmesan + ekstra til servering
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Først piskes æggeblommerne sammen med 80g fintrevet parmasan, krydr med frisk kværnet peber.
- Hvis der er noget hårdt skin på pancettaen fjernes dette, og pancettaen skæres i mindre stykker.
- Kog spaghetti efter anvisning på pakken, og steg imens pancettaen (se punkt 4).
- Læg pancettaen på en kold pande og steg det ved middelvarme. Når pancettaen er færdigstegt, fjernes halvdelen af overskydende fedt.
- Når spaghettien er færdig, skal ca. 2 dl af pastavandet gemmes.
- ca. 1 dl af pastavandet blandes sammen med æggemassen.
- Når både pancettaen og spaghettien er færdig, slukkes varmen til panden. Panden fjernes for varmen og spaghettien tilføjes til panden med pancetta. Hæld æggemassen udover spaghettien og vend æggemassen rundt i spaghettien. Tilføj evt. mere pastavand, hvis du ønsker en anden konsistens.
- Server med frisk parmesan og friskkværnet peber.