Spaghetti Carbonara med italiensk bacon
Ingredienser
Fremgangsmåde
-
Start med at piske æggeblommerne sammen med fintrevet parmasan og krydr med frisk kværnet peber.
-
Hvis der er noget hårdt skin på pancettaen fjernes dette, og pancettaen skæres i mindre tern.
-
Kog spaghetti efter anvisning på pakken og steg imens pancettaen (se punkt 4).
-
Læg pancettaen på en kold pande og steg det ved middelvarme. Når pancettaen er færdigstegt, fjernes halvdelen af det overskydende fedt.
-
Når spaghettien er færdig, gemmes ca. 2 dl af pastavandet.
-
Bland ca. 1 dl af pastavandet sammen med æggemassen.
-
Når både pancettaen og spaghettien er færdigstegt/kogt, slukkes varmen til panden. Panden fjernes fra varmen og spaghettien tilføjes til panden med pancetta. Hæld æggemassen udover spaghettien og vend æggemassen rundt i spaghettien. Tilføj evt. mere pastavand, hvis du ønsker en anden konsistens.
Hvis det begynder at scramble, tages panden af blusset mens der røres rundt. -
Server med frisk parmesan og friskkværnet peber.