Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
    • Drikkevarer
  • Vegetarisk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Vegansk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Andet
    • Om os
    • Rejseguide
    • Cookie- og privatlivspolitik
  • Råvare indeks

Sød Kartoffelsuppe

Antal: 4-5 personer        Tid: ca 30 min     Sværhedsgrad: Nem

Vi er efterhånden ved at gå en kold tid i møde, og dermed går vi også suppetiden i møde wuhu! Selv er jeg en stor fan af suppe, og har altid mest været til klassikerne som tomat-, og karrysupper, men denne sød kartoffelsuppe har virkelig overrasket mig! Første gang jeg skulle smage en sød kartoffelsuppe, var jeg meget skeptisk, og især da jeg hørte kombinationen sød kartoffel og vanilje, men det viste sig at være super lækkert match!

Det skal du bruge:

  • 500 g sødkartoffel
  • 200 g gulerødder – ca. 3 gulerødder.
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 chili
  • 1,5 l vand
  • 2 grøntsagsbouiloner
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 tsk flydende vanilje – men put lidt i ad gangen, og smag suppen til
  • Saften fra 1/2 citron.
  • 1 tsk ingefær
  • 1/2 gurkemeje
  • Salt

Fremgangsmåde

  1. Skræl de søde kartofler og gulerødderne og skær begge i mindre stykker. Pil hvidløg og hak dem i mindre tern, og skær ligeledes også chili ud i mindre stykker.
  2. Kom de søde kartofler, gulerødder, chili og hvidløg i en gryde med en smule olie, og varm det ved svag varme i ca. 10 minutter.
  3. Tilsæt vand, bouillonterninger og lidt salt, og lad det koge i ca. 20 minutter til det er mørt.
  4. Blend til suppen så den bliver fin og cremet, her brugte jeg en stavblender. Jeg finder det nemmeste, at holde den lidt på skrå, når man blender det.
  5. Tilsæt kokosmælk, citronsaft, ingefær og vanilje.
    – Vaniljen kan sagtens udelades, men jeg synes det giver retten et ekstra pift.
  6. Smag til sidst retten til med salt

Håber i kan lide den!

Indlægsnavigation

Grissini
Chili con Carne

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Opskrifter295 Post(s)
  • Vegetarisk179 Post(s)
  • Vegansk100 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2021 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik