
Pers: 2 · Arbejdstid: min. · Tid i alt: time · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 500 g nye kartofler
- 150 g Feldsalat
- 150 g bacon i tern
- 3 forårsløg
- 125 g. sukkerærter
- Salt
- 1 spsk. tørret rosmarin eller timian
Server gerne med en dild og purløgsdressing:
- 250 ml creme fraice 9%
- 1 bundt purløg
- 1 bundt dild
- 1 spsk citron saft
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kog kartofler i en gryde med rigeligt vand i ca. 20-25 min.
- Forvarm ovnen på 200 gr varmluft.
- Når kartoflerne er kogt, fordeles de på en bageplade med bagepapir, hvor de presses flade, evt. med et vandglas, da de er varme.
- Drys de knuste kartofler med salt og tørret rosmarin eller timian.
- Bag kartoflerne i ovnen i 20 minutter.
- Skyld nu salat, sukkeræter og forårsløg
- Skær sukkerærter og forårsløg ude i mindre stykker.
- Steg herefter baconternene på en pande til det er sprødt. Lad herefter baconen køle af indtil kartoflerne er færdige.
- Når alle kartoflerne er færdige samles salaten. Lav en fælles salat på et serveringsfad eller portionsret på tallerkner, Star med salaten, efterfulgt af sukkerærter, kartofler, bacon og til sidst forårsløg. Velbekomme!
Dressing:
I en skål puttes creme fraichen i, dild og purløg snittes fint. Rør krydderurterne sammen med cremefraichen, tilføj et fed fint hakket hvidløg, og smag derefter til med citron, salt og peber