
Antal: 8 stk · Arbejdstid: ca 20-30 min · Hævetid: 2 t 30 min Bagetid: ca. 14 min Sværhedsgrad: Nem
Det skal du bruge:
- 25 g gær
- 3 dl lunken vand
- 1 spsk. chiafrø
- 1 spsk. sirup
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. rapsolie
- 1 dl fuldkornshvedemel
- 6 dl hvedemel
- Blå birkes til pynt
- Æg til pensling
Sådan gør du:
- Smuldr gæren ud i vandet.
- Tilføj chiafrø, sirup, salt og rapsolie.
- Tilføj fuldkornshvedemel, og tilsæt herefter hvedemelen lidt ad gangen. Gerne i en røremaskine, dejen skal være lidt klistret.
- Lad dejen hæve tildækket i 2 timer
- Form herefter rundstykkerne, og lad dem efterhæve i 30 min.
- Pensel rundstykkerne med æg og pynt med blå birkes.
- Bag rundstykkerne i ovnen ved 210 gr. varmluft i ca 13-14 min. – Hvis din ovn har dampfunktion, så brug evt. programmet varmluft + damp, eller giv dem et par minutter med damp til at starte med, og bag dem derefter med almindelig varmluft.
Velbekomme!