
Pers: 4 · Arbejdstid: 45 min. · Tid i alt: 4 timer · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 1 kg. svinekæber
- 200 g. bacon i tern
- 1 flaske rødvin
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 3 bladselleri
- 4 laurbærblade
- 1 stk. stjerneanis pulveriseret
- 1 bundt timian
- 8 peberkorn
- Smør til stegning
- Salt til at gnide køddet med.
- 100 g. hvedemel
- Sovsekulør
Kan serveres med kartoffelmos, rødbeder og franske kartofler
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen på 140 gr. alm ovn.
- Afpuds svinekæberne og gnid dem med salt.
- Rengør grøntsager og skær grønsagerne ud. Du kan enten skære dem i store stykker, så grønsagerne ikke koges væk, eller du kan skære dem i små stykker, så de koges væk.
- Forbered krydderier, pluk timian af stilken, og hak det fint. Laurbærblad puttes i hele, og fiskes op ved servering,
- Retten kan laves enten i ovnen eller på komfuret. Hvis du ønsker at lave det i ovnen, skal du bruge en gryde, som kan tåle at komme i ovnen, evt. Støbejernsgryde.
- Svits bacon i gryden til det er gyldent.
- Fjern bacon fra panden, og stil det til side indtil senere.
- Tilsæt en klat smør i gryden og brun svinekæberne.
- Tilsæt herefter krydderurterne og grøntsagerne til de er brunet
- Tilsæt nu bacon og rødvin.
- Hvis du ønsker at sovsen skal være tykkere
- Læg låg på og stil enten gryden i ovnen eller lad det simre over blusset. Kæberne skal simre i 3 timer, eller til svinekæberne er møre.
- Når svinekæberne er møre, er de klar til servering. Du kan vælge at jævne sovsen og tilføje sovsekulør for at give den en mørkere farve. Til at jævne sovsen kan du jævne med mel – i et glas puttes 1 del mel og 2 dele vand, rør melen i blandingen godt ud, og undgå klumper så vidt muligt. Få sovsen op og koge og tilføj mel-blandingen lidt ad gangen. Det er vigtig at sovsen koger, når du tilføjer blanding. Lad det koge lidt, før du tilsætter mere, og fortsæt denne proces, til at du er tilfreds med tykkelsen.