
Pers: 4 · Arbejdstid: 40 min. · Tid i alt: 40 min · Sværhedsgrad: Nem/middel
Ingredienser
- 250 g rødbeder
- 250 g champignon
- 3 dl risottoris
- 2 dl hvidvin
- 1 l vand
- 2 boullionterninger
- 1 tsk timian
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk cremefraiche
- 50 g parmesan
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær rødbederne i tern og kog dem med lidt salt i ca. 15 min.
- Imens koges én liter vand med grønsagsbouillon terningerne i.
- Svits kort risene i en gryde
- Tilsæt hvidvinen og lad det koge til vinen næsten er væk. Husk at røre rundt så det ikke brænder på.
- Vandet tilsættes lidt efter lidt til gryden med risene, vent med at tilføje mere vand, til risene har suget vandet til sig. Forsæt med dette, til risene klister og ikke knaser.
- Når risene er ved at få en blød konsistens champignon samt 1/4 af de kogte rødbedetern.
- De resterende rødebeder blendes til mos.
- I rødbedemosen tilsættes knust hvidløg samt cremefraiche.
- Kom rødbedemoden over i gryden med risottoen og smag til med salt og peber.
- Som det sidste tilføjes parmesanost, for at give retten den sidste cremet finish
- Tip: Server med cremefraiche og stegte svampe.