
Tid: ca 10 min + rødbedens kogetid · Sværhedsgrad: Nem
Hummus er lækkert, men rødbedehummus er endnu lækre!
Det skal du bruge:
- 1 dåse kikærter
- 1 mellemstor kogt rødbede
- Saften fra en 1/2-1 citron
- 2-3 fed hvidløg
- 4 spsk olivenolie
- 1/2 tsk chili
- 1 tsk. spidskommen
- Smag til med salt & peber
Det skal du gøre:
Fjern væden fra kikærterne, og gem den gerne, den kan bruge til andre ting som vegansk mayonnaise m.m. – Væden kendes som Aqaufaba, er en vegansk erstatning for æg.
Skyl kikærterne og blend alle ingredienser sammen. Start kun med saften fra en 1/2 citron og 2 fed hvidløg, du kan altid senere tilføje endnu et fed hvidløg og mere citronsaft, hvis du synes den magler det sidste.
Smag hummusen til med salt og peber.
Håber i kan lide den!
Er du vild med hummus? så prøv eventuelt også vores opskrift ærtehummus! Find opskriften her