
Antal: 4 pers · Arbejdstid: 15 min. · Tid i alt: 15 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- Kold risotto – brug gerne rester! Find opskriften på vores risotto her
- 2 æg
- 2 dl hvedemel
- 2 dl rasp
- Salt og peber
- 0,5 L Rasp- eller solsikkeolie.
Fremgangsmåde
Server gerne risottokuglerne med en sovs, de kan dyppes i. Både All’Amatriciana og Arrabbiata sovs. Hvis du øsnker at servere med sovs, laves denne før risottokuglerne.
- Find 3 skåle eller dybe tallerkner frem, i den første puttes mel, salt og peber i, i den næste kommes æggene i og i den sidste tilføjes rasp.
- Form risottoen til mellemstore kugler.
- Varm en gryde op med olie, tjek om olien er varm ved at bruge en tandstik af træ. Når olien syder ved kontakt med træet er olien klar.
- Vend nu din risottokugler i melet, derefter i æggene og tilsidst i rasp. Sørg for at risottokuglerne er dækket godt af alle tre ting.
- Frituresteg kuglerne i olien til de er gyldne, og så er de klar til servering!