
Pers: 4 · Arbejdstid: ca. 45 min. · Tid i alt: ca. 45 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 1/2-1 hokkaidogræskar
- 250 g risottoris
- 1,2 L vand
- 2 stk grøntsagsboullion terninger
- 1 fed hvidløg
- 1 hakket løg
- 100 g champignon
- 2 mellem gulerødder
- 1 tsk spidskommen
- 1/2 tsk stødt koriander
- Salt
- Evt. lidt parmesan
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader, varmluft.
- Halver og udhul græskarret og skær det tern.
- Bag græskarternene i 15 minutter i ovnen.
- Imens koges en liter vand med grønsagsbouillon terningerne i.
- Skær champignon og gulerødder ud i mindre stykker.
- Rist kort risene i gryden med løg og hvidløg.
- Herefter tilsætter du lidt efter lidt “boullionvandet” til gryden med risene, vent med at tilføje mere vand, til risene har suget vandet til sig.
- Når du har tilføjet 1/4 den af vandet, tilføjes hakkede champignon og gulerødder.
- Forsæt med at komme vand heri, til risene klister og ikke knaser.
- Kom nu de bagte græskartern i retten og rør godt rundt.
- Smag til med salt og peber, og tilsæt eventuelt en lille håndfuld parmesan til sidst, for at at gøre retten lidt mere cremet og lækker.