
Antal: 4 pers · Arbejdstid: 45 min. · Tid i alt: 45 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Bund (kan forberedes før)
- 250g. hvedemel
- 8 g. bagepulver
- 125 g koldt smør
- 60 g sukker
- 1 æg
- 1-2 tsk mælk, creme fraiche eller vand
Fyld
- 500g rabarber
- 2 æggehvider
- 100g sukker
Tip: Du kan sagtens lave dejen 2-3 dage før, og opbevares i køleskabet.
Udstyr
- En springform Ø26
Fremgangsmåde
- Start med at blande mel og bagepulver, og hæld det ud på bordet, så det ligger samlet.
- Skær det kolde smør i små tern. Pas på med ikke at varme smørret for meget med hænderne, da det er nemmere at arbejde med dejen, hvis smøren er kold.
- Fordel smøren i melen, brug evt. en lille kniv til at fordele smørret i melen ved at “hakke” smøren ud i melen. Dette gør det nemmere, at holde dejen kold.
- Tilføj sukker, og fordel den i dejen, gerne ved brug af kniven.
- Saml dejen, og i midten af melet udholdes et lille hul.
- Tilføj æg, og en spsk. mælkeprodukt. Du kan også bruge vand, hvis du hverken har mælk eller creme fraiche i køleskabet. Til den sidste spsk. hvis du føler, at dejen har brug for mere væske.
- Ælt du dejen sammen til sammenhængende dej, og stil på køl i minimum 30 minutter.
- Forbered imens rabarberne, ved at vaske rabarberne og skrælle det yderste lag af.
- Skær rabarberne i mindre stykker.
- Når dejen har stået på køl i minimum 30 minutter, tages den ud af køleskabet, og ovnen forvarmes til 180 gr. alm. ovn
- Rul dejen ud i en rund dej, som passer i springformen. Smør formen og put dejen heri. Du evt. skærer et stykke ud, der passer til bunden af springformen, og lidt op af kanterne. Den resterende dej rulles derefter ud, så den passer til kanterne i springformen.
- Fordel herefter rabarberstykkerne i dejen.
- Bag kagen i 20 minutter ved 180 gr. alm. ovn, når der er 5 minutter tilbage forberedes det øverste lag til kagen.
- Pisk herefter æggerhviderne stive.
- Når æggehviderne er pisket stive, piskes sukkeret med til massen skinner.
- Tag kagen ud efter de 20 minutter, og fordel den piskede æggehvide og sukkeret ensartet over rabarberen.
- Bag kagen i yderligere 20 minutter.
- Lad kagen køle en smule af, før du tager den ud af springformen.
- Når kagen tages ud af formen skal du være meget forsigtig, når du flytter den – så den ikke går i stykker.
Velbekomme!