
Pulled Jackfruit: Tid: ca 15 min · Sværhedsgrad: Nem
Pomfritter: Pers: 2-3 · Tid: ca 50 min · Sværhedsgrad: Nem
Pulled Jackfruit er den veganske udgave af pulled pork, og jeg har endnu ikke mødt nogen, som ikke elsker denne udgave!
Jackfruit kan findes i Bilka, Kvickly eller asiatiske butikker. Jeg plejer at købe det i en asiatisk butik til ca. 20 kr. Kommer du fra Aalborg kan du finde det i den asiatiske butik i Danmarksgade.
Det skal du bruge:
ca. 3 burgere
- 1 dåse Jackfruit
- Barbecuesovs
- Coleslaw
- Burgerboller
- 1 sød kartoffel
- “Kartoftelkrydderi” (kan købes i Søsterne Grene) – eller hvad du kan lide ex. basilikum, timian, rosmarin, salt
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes på 180 gr.
- Skræl den søde kartoffel, og skær den ud som pomfritter.
- I en pose puttes de skåret søde kartofler i en pose, en smule olie hæles heri, og en tilsæt herefter krydderi. Sørg nu for at få fordel olien og krydderiet på alle pomfritterne
- Pomfritterne puttes i ovnen og bages i ca. 35-40 min.
- Jackfruiten skylles, og den hårde midte skæres fra – De er ofte formet som en trekant, hvor det ene hårde hjørne altså skæres fra.
- Jackfruiten steges på en pande med olie på middel-høj varme i ca. 5 minutter.
- Herefter skal jackfruit moses, så det trevler – jeg plejer at mose det men en gaffel
- Tilføj nu barbecue sovs, og rør rundt. Tilføj barbecue sovs, tilføj lidt af gangen, til du synes det er perfekt. Men jackfruiten skulle gerne få en brunere farve af det.
- Varm nu som det sidste burgerbollerne i ovnen, og lad jackfruiten simre, til at bollerne er færdige
Velbekomme!