
Pers: 2 · Arbejdstid: 30 min. · Tid i alt: 30 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 2 stykker varmrøget laks
- 4 dl grødris eller Jasminris
- 2 spsk. soya
- 1 mango
- 1 avokadoer
- 1 agurk
- 1 peberfrugt
- 1/2 bundt radiser
- 4 forårsløg
- Server med enten peanutbutterdressing eller vinaigrette
Peanutbutterdressing
- 3 spsk. peanutbutter – vi brugte den der hedder creamy
- 5 spsk. kokosmælk
- 1 spsk. soya
- Saften fra en halv citron
- 1 fed hvidløg
Fremgangsmåde
- Start med at koge risene efter anvisningen på pakken
- Vask herefter grønsagerne
- Skær agurk, peberfrugt og mango ud i små tern
- Skær herefter radiserne og avokado ud i tynder skiver.
- Når risene er færdige tilføjes ca. 2 spsk. soya til risene, som blandes godt sammen.
- I dybe tallerkener anrettes ved at putte ris i bunden, fordel herefter grønsager og laks i små trekanter således at alle risene tilsidst bliver dækket. Gem evt. forårsløgene til pynt
- På toppen fordeles dressingen i en tynd stribe, og poké bowlen pyntes med en forårsløg.
Peanutbutterdressing
For at lave peanutbutter dressing blandes alle ingredienserne sammen, vi blendede dem, for at give dressingen en fin konsistens.