
Pers: 4 · Arbejdstid: ca. 50 min. · Tid i alt: ca. 2 timer · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Græskmarineret kylling:
- 2 kyllingefilet
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld frisk persille
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. tørret oregano
- 1 tsk. kanel
- 2 tsk. spidskommen
- 0,5 dl olivenolie
Tzatziki
- 4 fed hvidløg
- 2 agurker
- 0,5 l græsk yoghurt eller cremefraiche 18%
- Salt og peber
Fyld
- 4 pitabrød – find vores opskrift her
- Rucola
- 8 cherrytomat
- 1 rødløg
- evt. 1 frisk chili eller jalapanos
Fremgangsmåde
Tzatziki (Lav gerne denne et par timer før)
- Start med at lave tzatziki. Ønsker du at lave den på græske maner, så skal du bruge græsk yoghurt, men den smager altså også godt med creme fraiche.
- Skyl agurken, og skær agurken på langs, og fjern kerne i midten. Riv hefter agurkerne groft
- Kom de revet agurker i en si, og pres herefter vædde ud af den. Lad dem herefter stå i sien og dryppe af i en si i ca. 1 time. Skal det gå hurtigt, kan du putte de revne agurker i et viskestykke og klemme vandet ud af agurkerne.
- Bland hefter de revede agurker i en skål og bland det godt sammen med den græske yoghurt eller cremefraice.
- Pres hvidløg og tilføj til det til blandingen.
- Smag til med salt og peber.
- Lad gerne tzatzikien stå på køl 1-2 timer før servering.
Græskmarineret kylling
- Kyllingen skæres ud i mindre tern og puttes i en plastikpose
- Hak persille og mynte fint, og put det i posen til kyllingen
- Tilføj de øvrige krydderier og olien, og bland det godt sammen.
- Lad kyllingen ligge i blandingen i 30 minutter
- Steg herefter
- kyllingen på panden eller put dem på spyd og grill dem.
– På panden steges de i 7-10 minutter indtil kyllingen er gylden.
– På grill grilles kyllingen i ca. 3 minutter på hver side.
Fyld
- Skyl salat og tomaterne.
- Hak rødløg og chili fint
- Skær tomaterne i halve
- Lun pitabrødene og byg herefter jeres pita.
Velbekomme!