Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
    • Drikkevarer
  • Vegetarisk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Vegansk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Andet
    • Om os
    • Rejseguide
    • Cookie- og privatlivspolitik
  • Råvare indeks

Pita med græskmarineret kylling og tzatziki

Pers: 4 ·  Arbejdstid: ca. 50 min. ·   Tid i alt: ca. 2 timer · Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

Græskmarineret kylling:

  • 2 kyllingefilet
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 2 fed hvidløg 
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 tsk. kanel
  • 2 tsk. spidskommen
  • 0,5 dl olivenolie

Tzatziki

  • 4 fed hvidløg 
  • 2 agurker
  • 0,5 l græsk yoghurt eller cremefraiche 18%
  • Salt og peber

Fyld

  • 4 pitabrød – find vores opskrift her
  • Rucola
  • 8 cherrytomat
  • 1 rødløg
  • evt. 1 frisk chili eller jalapanos

Fremgangsmåde

Tzatziki (Lav gerne denne et par timer før)

  1. Start med at lave tzatziki. Ønsker du at lave den på græske maner, så skal du bruge græsk yoghurt, men den smager altså også godt med creme fraiche.
  2. Skyl agurken, og skær agurken på langs, og fjern kerne i midten. Riv hefter agurkerne groft
  3. Kom de revet agurker i en si, og pres herefter vædde ud af den. Lad dem herefter stå i sien og dryppe af i en si i ca. 1 time. Skal det gå hurtigt, kan du putte de revne agurker i et viskestykke og klemme vandet ud af agurkerne.
  4. Bland hefter de revede agurker i en skål og bland det godt sammen med den græske yoghurt eller cremefraice.
  5. Pres hvidløg og tilføj til det til blandingen.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Lad gerne tzatzikien stå på køl 1-2 timer før servering.

Græskmarineret kylling

  1. Kyllingen skæres ud i mindre tern og puttes i en plastikpose
  2. Hak persille og mynte fint, og put det i posen til kyllingen
  3. Tilføj de øvrige krydderier og olien, og bland det godt sammen.
  4. Lad kyllingen ligge i blandingen i 30 minutter
  5. Steg herefter
  6. kyllingen på panden eller put dem på spyd og grill dem.
    – På panden steges de i 7-10 minutter indtil kyllingen er gylden.
    – På grill grilles kyllingen i ca. 3 minutter på hver side.

Fyld

  1. Skyl salat og tomaterne.
  2. Hak rødløg og chili fint
  3. Skær tomaterne i halve
  4. Lun pitabrødene og byg herefter jeres pita.

Velbekomme!

Indlægsnavigation

Ovnbagt tomat salat
Hurtigt grydebrød

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Opskrifter302 Post(s)
  • Vegetarisk178 Post(s)
  • Vegansk100 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2021 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik