
Pers: 3-4 · Arbejdstid: ca. 20 min. · Tid i alt: ca. 2 timer · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Suppen:
- 1 hel kylling
- 1,5 L vand
- 2 løg, skåret i kvarte
- 1 spsk fintrevet ingefær
- 2 fed finthakkede hvidløg
- 3 stjerneanis
- 1 tørret kanelstang
- 5 tørrede nelliker
- 1 tsk korianderfrø
- 2 spsk fishsauce
- 2 spsk æblecidereddike (alternativt: hvidvinseddike)
- 1 lille bundt frisk koriander
- 2 tsk sukker
- Lidt olie
Toppings til servering:
Fremgangsmåde
- Steg løg, hvidløg og ingefær et par minutter i olie i en stor gryde
- Kom kyllingen, stjerne anis, kanelstang, nelliker, korianderfrø, frisk koriander, æblecidereddike, fishsauce og vand i gryden og lad det simrekoge i ca.1,5 time
- Efter 1,5 time sigtes suppen, således suppen er klar.
- Smag suppen til med sukker og kom evt. mere fishsauce heri.
- Kog risnudlerne efter anvisning på pakken
- Kyllingen plukkes og kommes i en skål/fad og skrog samt fyld kasseres
- Server toppings, kylling og dyppelse i små skåle/fade, så man selv kan bestemme hvad man vil have i sin suppe.
Tip: Dyp kyllingen i hoisin- og siracha sauce