
Antal: 4 pers · Arbejdstid: 60 min. · Tid i alt: 60 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Fars
- 400g. hakket gris
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. løgpulver
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. chiliflager
- 2 fed hvidløg.
- 1 stjerneanis
- 1 spsk. rødvinseddike
Pastaret:
- Pasta til 4 pers.
- 2 spsk. tomatpaste
- 1/2 L fløde
- 4 spsk. Vodka
- Parmesan, gerne Pecorino Romano til servering
Fremgangsmåde
- Hak hvidløg fint og knus stjerneanis i en morter.
- I en røreskål blandes farsen, rødvinseddike og og krydderierne sammen evt. med en håndmixer.
- Skær enderne af peberfrugterne og fjern kernerne. Pensel peberfrugterne på siden med skinnet med en smule olie og bag dem i toppen af ovnen ved 240 gr. grill indtil skinnet begynder at forkulle. Tag herefter peberfrugterne ud af ovnen og kom dem i en bøtte med låg i 15 minutter ca. Her vil dampen gøre det lettere at skrællen af. Imens peberfrugter damper, kan du lave det næste punkt.
- Skær løg og hvidløg ud i tynde skriver
- Når peberfrugter har lagt i 15 minutter, kan du med en kniv skrabe skindet af peberfugter, og skær herefter peberfrugterne ud i strimler.
- Varm en smule olivenolie i en dyb pande eller gryde ved medium-høj varme.
- Tilsæt løgene og krydr med en smule salt. Steg løgene indtil de er bløde og tage farve.
- Tilføj peberfrugterne og steg dem med i et par minutter.
- Tilføj hvidløg og chili og steg indtil hvidløget bliver blødt og begynder at blive brun.
- Tilføj tomatpaste og mix det sammen med grønsagerne i 2-3 minutter.
- Sluk for varmen og hæld vodka i, og røres fløden langsomt i. Lad det køle en smule af.
- Når sovsen er kølet en smule af, blendes den indtil massen er glat.
- I en højsidet pande varmes en smule olie ved høj varme, og brun kødet.
- Når kødet er brunet tilføjet en smule vodka til panden og rør rundt.
- Tilføj nu sovsen, og lad det simre i ca. 15 minutter ved lave varme. Imens koges pasta efter anvisningen på pakken. 1-2 minutter før pastaen er færdig, tilføjes pastaen til sovsen sammen med to spsk. vand fra pastaen. Lad pastaen koge færdig i sovsen.
- Server pastaen med parmasan og pynt evt. med persille.