
Pers: 3-4 · Arbejdstid: ca. 20 min. · Tid i alt: ca. 1 t 20 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 2 hjertesalathoveder
- 300 gr. cherrytomater
- 2 spsk. honning
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1-2 stilke af rosmarin
- Salt og peber
Vinaigrette:
- 2-3 spsk olivenolie
- 2 spsk æblecidereddike (alternativt citronsaft)
- 2 tsk dijon sennep
- 2 tsk honning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Tænd oven på 200 grader.
- Start med at vaske hjertesalat og tomater.
- I en skål blandes honning, olie og æblecidereddike.
- Skær tomater over i halve på langs og put dem i skålen med blandingen med honning, olie og æblecidereddike.
- Bland godt rundt i blandingen, og læg herefter tomaterne i et ildfast fad eller på en bradepande med skindet nedad.
- Hak rosmarin fint og fordel det på tomater.
- Drys salt og peber ud over tomaterne.
- Bag tomaterne i 45-60 minutter – alt efter hvor karamelliseret, du skal dem.
- Imens tomaterne bages, laves en vinaigrette. I en skål blandes olivenolie, æblecidereddike, dijonsennep, honning, salt og peber sammen.
- Fordel herefter hjertesalatenbladene på et fad, tilføj 3-4 tomater på hvert blad og hæld en teskefuld vinaigrette over tomaterne.