
Antal: 1 stk. · Arbejdstid: ca. 15 min. · Tid i alt: ca. 2 timer · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 25 g gær
- 33 cl mørk øl
- 3 dl kærnemælk
- 150 g revet gulerod
- 350 g rugmel
- 100 g hvedemel
- 100 g solsikkekerner
- 25 g hørfrø
- 25 g græskarkerner
- 2 tsk groft salt
- lidt olivenolie
Fremgangsmåde
- Gæret opløses i øl og kærnemælk
- Tilføj revet gulerod, solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner og salt og rør godt (Jeg brugte en røremaskine)
- Tilføj rugmel og hvedemel og ælt/rør godt i 5-10 minutter.
- Smør en rugbrødsform med lidt olie og kom dejen herover i (alternaivt: brug bagepapir)
- Tilføj evt. lidt kerner på toppen af dit brød.
- Lad rugbrødsdejen hæve tildækket et varmt sted i ca. 1 time.
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Bag rugbrødet i 65-70 minutter.
- Tag rugbrødet ud af formen og lad det afkøle på en rist inden du skære i det.
Det var slet ikke godt☹️☹️