
Antal: ca. 10 · Arbejdstid: ca. 45 min. · Tid i alt: ca. 2 timer · Sværhedsgrad: Middel
Ingredienser
Vandbakkelser:
Vaniljecreme:
- 1 æg
- 2,5 dl mælk
- 2 tsk vaniljesukker
- 1/2 dl sukker
- 2 spsk majsstivelse
Hindbær-remonce:
Hindbærflødeskum
- 1/2 l piskefløde
- 1/2-1 dl frosne hindbær
Pynt: Glasur, flormelis, krymmel, flødeskum eller andet
Fremgangsmåde
Vandbakkelser:
- Forvarm ovnen til 200 grader alm ovn
- Kom vand og smør i en gryde og varm op til smørret er smeltet og det koger
- Imens vand og smør varmes op, piskes æg sammen i en anden skål
- Når vand og smør koger kommes alt mel i gryden på én gang mens der piskes på fuld styrke med en elmixer!
- Tilføj salt og sukker
- Tilføj æggene lidt ad gangen, mens der piskes
- Kom nu små klatter á én spsk af vandbakkelsesdejen på en bageplade med bagepapir
- Bages i ovnen i ca. 35 minutter – Lad være med at åbne ovnen til de er hævet og gyldne, ellers bliver de flade som pandekager 😉
- Lad dem køle af inden brug
Imens vandbakkelserne er i ovnen og køler af kan du forberede fyldet
Vaniljecreme:
- Mælken varmes i en gryde til 55-60 grader.
- Mens piskes æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker godt sammen i en anden skål.
- Rør nu mælken og æggeblandingen sammen i gryden og vaniljecremen varmes op, til den har den perfekte tykke konsistens.
Tip: Husk at cremen tykner lidt når den bliver kold.
Hindbær-remonce:
- Start med at koge hindbærrene i ca. 1 min
- Ælt hernæst sukker og marcipan godt sammen
- Tilføj smør og de opkogte hindbær
- Pisk godt sammen (nemmest med en elmixer)
Hindbærflødeskum:
- Start med at koge hindbærrene i ca. 1 min
- Pisk fløden til flødeskum (pas på det ikke skiller)
- Vend hindbærrene i flødeskummet og kom i en sprøjtepose med et tyl
Saml fastelavnsbollerne:
- Skær vandbakkelsen over
- Kom 1 spsk vaniljecreme og 1 tsk hindbær-remonce i midten på bund-delen af vandbakkelserne
- Sprøjt hindbærflødeskum rundt om vaniljecremen
- Kom toppen af vandbakkelserne på
- Pynt med flormelis, glasur, krymmel eller andet