Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
    • Drikkevarer
  • Vegetarisk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Vegansk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Andet
    • Om os
    • Rejseguide
    • Cookie- og privatlivspolitik
  • Råvare indeks

Luksus fastelavnsboller med nutella

Antal: ca. 8-10 stk. ·  Arbejdstid: ca. 45 min. ·   Tid i alt: ca. 2 timer · Sværhedsgrad: Middel

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 2,5 dl vand
  • 125 g smør
  • 2 dl hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 5 æg

Vaniljecreme:

  • 1 æg
  • 2,5 dl mælk
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 dl sukker
  • 2 spsk majsstivelse

Nutellaflødeskum

  • 4 spsk nutella
  • 1/2 l piskefløde

Pynt: Glasur, flormelis, krymmel, flødeskum eller andet

Fremgangsmåde

Vandbakkelser:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader alm ovn
  2. Kom vand og smør i en gryde og varm op til smørret er smeltet og det koger
  3. Imens vand og smør varmes op, piskes æg sammen i en anden skål
  4. Når vand og smør koger kommes alt mel i gryden på én gang mens der piskes på fuld styrke med en elmixer!
  5. Tilføj salt og sukker
  6. Tilføj æggene lidt ad gangen, mens der piskes
  7. Kom nu små klatter á én spsk af vandbakkelsesdejen på en bageplade med bagepapir
  8. Bages i ovnen i ca. 35 minutter – Lad være med at åbne ovnen til de er hævet og gyldne, ellers bliver de flade som pandekager 😉
  9. Lad dem køle af inden brug

Imens vandbakkelserne er i ovnen og køler af kan du forberede fyldet

Vaniljecreme:

  1. Mælken varmes i en gryde til 55-60 grader.
  2. Mens piskes æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker godt sammen i en anden skål.
  3. Rør nu mælken og æggeblandingen sammen i gryden og vaniljecremen varmes op, til den har den perfekte tykke konsistens.
    Tip: Husk at cremen tykner lidt når den bliver kold.

Nutella flødeskum:

  1. Pisk fløden til flødeskum (pas på det ikke skiller)
  2. Vend nutella’en i flødeskummet og kom i en sprøjtepose med et tyl

Saml fastelavnsbollerne:

  1. Skær vandbakkelsen over
  2. Kom 1 spsk vaniljecreme (og evt. 1 tsk nutella) i midten på bund-delen af vandbakkelserne
  3. Sprøjt nutellaflødeskum rundt om vaniljecremen
  4. Kom toppen af vandbakkelserne på
  5. Pynt med flormelis, glasur, krymmel eller andet

Indlægsnavigation

Edamamebønner med salt og citron
Vegansk æg

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Opskrifter295 Post(s)
  • Vegetarisk179 Post(s)
  • Vegansk100 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2021 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik