Antal: ca. 8-10 stk. ·  Arbejdstid: ca. 45 min. ·   Tid i alt: ca. 2 timer · Sværhedsgrad: Middel

Ingredienser

Vandbakkelser

Vaniljecreme:

Nutellaflødeskum

Pynt: Glasur, flormelis, krymmel, flødeskum eller andet

Fremgangsmåde

Vandbakkelser:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader alm ovn
  2. Kom vand og smør i en gryde og varm op til smørret er smeltet og det koger
  3. Imens vand og smør varmes op, piskes æg sammen i en anden skål
  4. Når vand og smør koger kommes alt mel i gryden på én gang mens der piskes på fuld styrke med en elmixer!
  5. Tilføj salt og sukker
  6. Tilføj æggene lidt ad gangen, mens der piskes
  7. Kom nu små klatter á én spsk af vandbakkelsesdejen på en bageplade med bagepapir
  8. Bages i ovnen i ca. 35 minutter – Lad være med at åbne ovnen til de er hævet og gyldne, ellers bliver de flade som pandekager 😉
  9. Lad dem køle af inden brug

Imens vandbakkelserne er i ovnen og køler af kan du forberede fyldet

Vaniljecreme:

  1. Mælken varmes i en gryde til 55-60 grader.
  2. Mens piskes æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker godt sammen i en anden skål.
  3. Rør nu mælken og æggeblandingen sammen i gryden og vaniljecremen varmes op, til den har den perfekte tykke konsistens.
    Tip: Husk at cremen tykner lidt når den bliver kold.

Nutella flødeskum:

  1. Pisk fløden til flødeskum (pas på det ikke skiller)
  2. Vend nutella’en i flødeskummet og kom i en sprøjtepose med et tyl

Saml fastelavnsbollerne:

  1. Skær vandbakkelsen over
  2. Kom 1 spsk vaniljecreme (og evt. 1 tsk nutella) i midten på bund-delen af vandbakkelserne
  3. Sprøjt nutellaflødeskum rundt om vaniljecremen
  4. Kom toppen af vandbakkelserne på
  5. Pynt med flormelis, glasur, krymmel eller andet

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *