
Antal: 8 stk. Arbejdstid: ca. 15 min. Hævning: min. 8 timer Bagetid: ca. 15 min Sværhedsgrad: Nem
Har du en surdej derhjemme (ellers kan du lave en her), så kan du få de lækreste morgenboller.
Det skal du bruge:
- 100 g surdej, der er klar til bagning
- ca. 5 g gær (kan undlades)
- 6 dl vand
- 1 tsk honning (kan erstattes med sukker eller sirup)
- 1 tsk salt
- 2,5 dl grahamsmel
- 1/2 dl græskarkerner (eller mere hvis du elsker kerner)
- 7,5 dl hvedemel
Sådan gør du:
- Vand, surdej, honning og salt røres sammen, til alt er opløst i vandet.
- Tilsæt nu grahamsmel samt græskargerner herned og rør godt.
- Hvedemelet tilsættes nu lidt efter lidt – dejen skal gerne være lidt klistret uden at klistre fast til fingerne.
- Vrid et rent viskestykke og placer dette over din dej og kom den i køleskabet natten over.
Næste dag:
- Tag din dej ud af køleskabet min. 1 time før de skal bruges.
- Efter at din dej er opvågnet, former du bollerne
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn i ca. 15 min. til de er gyldne.
- NYD DEM!