
Antal: 16 stk · Arbejdstid: 10 min. · Tid i alt: 1 døgn · Sværhedsgrad: Nem
Har du inviteret på morgenboller eller brunch, så passer disse boller perfekt dertil! Bland ingredienserne sammen aften før, og bag dem om morgnen. Er virkelig blev vild med at lave disse boller, da de er lige til at gå til – og så skal dejen ikke engang æltes! Det er dog ikke nogle boller, man skal lave under tidspres, da de som sagt gerne skal hæve natten over.
Ingredienser
- 1/4 gær ~ ca. 12,5 g.
- 6 dl lunkent vand
- 1 spsk. chiafrø (kan udelades)
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sirup eller honning
- 1,5 dl fuldkornshvedesmel eller andet groft mel
- 1,5 dl havregryn
- ca. 6,5 dl hvedemel – heraf kan du erstatte 1,5 dl med durum hvedemel.
- Tilføj evt. diverse frø og kerner, såsom hørfrø eller solsikkekerner.
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt chiafrø, salt, sirup/honning og rør rundt
- Tilsæt derefter fuldkornshvedemel/groftmel og havregryn
- Tilsæt nu det hvedemelen- tilføj først durum hvedemelen – dejen skal være klistret, og den vil derfor ikke slippe skeen.
Stil bolledejen på køl og lad den hæve natten over eller minimum i 8 timer.
Bagning:
Form bollerne med 2 skeer – de behøver ikke være fine runde, bare læg nogle klatter på bagepladen, og bag dem i en forvarmet ovn på 175 gr varmluft. i 20-22 minutter.
Varmluft❓
Ja, det er varmluft! Det får vi lige rettet 🙂
Dejligt indlæg, jeg har delt det med mine venner.